mic_none

  Zoekmachines

  Zoekmachines blijven een interessant en tot de verbeelding sprekend onderwerp. Het is namelijk in korte tijd uitgegroeid tot misschien wel het grootste naslag medium. Niet eerder dan tot het ontstaan van internet en de geboorte van de eerste zoekmachine kon de mens zo snel en zo veel informatie opzoeken. Vandaar dat wij graag even stil staan bij de vraag welk machines bestaan er en waar kun je die voor gebruiken. Je kijkt er van op over hoeveel verschillende soorten, bekende en onbekende er zijn. Allemaal hebben ze zo hun voordelen. En niet alleen internetsites kun je snel vinden ook specifieke "search engines" zijn verdraaid handig.

  Google

  Wie kent deze niet :-). De nummer 1 van dit moment en naar verwachting zal dat zo wel even blijven. Deze zoekgigant levert een kwalitatief en technische hoogstaande oplossing. Voor de bezoekers en eindgebruikers een prima en makkelijk interface en de zoekresultaten zijn meer dan prima te noemen. Dat niet alleen Google geeft je ook nog eens de gratis browser Chrome. Een strakke en super snelle internetbrowser die je ook nog eens kunt uitrusten met allerlei leuke extra's zoals "Extensions".

  Zie: Google.com

  Youtube

  Wat, Youtube als zoekmachine?! Jazeker, enorm veel gebruikt om van alles en nog wat op te zoeken. Onderdeel van Google (ooit opgekocht) en een niet mis te verstane machine die heel bruikbaar is in jouw zoektocht. Probeer maar eens te zoeken op dit prachtige video upload platform.

  Zie: Youtube.com

  BING

  Deze search engine is van Microsoft en juist dat is de reden dat het veel gebruikt wordt. Alleen al omdat Bing als een soort van standaard op Microsoft producten (denk aan Windows) wordt geleverd. En hoewel Bing nog moest groeien qua kwaliteit zoekresultaten, is het nu toch echt wel een goede zoekmachine! En doet niet onder voor een Google. Wil je eens wat anders probeer dan Bing.

  Zie: Bing.com

  Duckduckgo

  Dit is zoekmachinen die zich profileert als degene die het meest geeft om de privacy van de gebruikers en bezoekers. Dus als je wat opzoekt dan probeert Duckduckgo helemaal niets van jouw gegeven op te slaan. Zo zou jouw zoekgeschiedenis echt helemaal prive zijn en worden advertentietrackers geblokkerd. Dat is mooi als je daar om geeft. Maar heeft dat ook een prijs? Want alles moet betaald worden. De machine oogt en voelt snel en de zoekresultaten lijken helemaal in orde.

  Zie: Duckduckgo.com

  Baidu

  Zoek je wat in China? Wel hier moet je zijn! Want Baidu is de zoekgigant van China. Tevens heeft Baidu de eer om bijna werelds meest bezochte website te zijn. Dus enorme zoekvolumes en kliks. Waar wij denken aan Google denken ze in China aan Baidu.

  Zie: Baidu.com

  Yandex

  Net zoals in China heeft Rusland ook zijn eigen oplossing om dingen snel te vinden op het internet. De grote zoeker heet daar Yandex. Ook hier is het zo, wat wij denken in Google termen, daar is het vooral Yandex wat de klok slaat. En eerlijk is eerlijk ook hier hebben we een goede indruk van technisch hoogstaande mega-zoekmachine met uitstekende zoekresultaten. Deze Russische oplossing mag je gerust groots noemen. Het is nu eenmaal zo dat de meeste grote landen hun eigen oplossing hebben voor een internet index of beter search engine.

  Zie: Yandex.ru

  Zoeken op internet

  Wij mogen zelf natuurlijk niet ontbreken :-). Dus om het lijstje compleet te maken vermelden wij graag onze search-engine die jou hopelijk tot veel nut is. Wij gebruiken gegevens zoals Google die kan aanleveren en presenteren die op een slimme en heldere manier.

  Zie: Zoekenopinternet.nl