mic_none

  Handleiding

  Hoe kun je nu slim en snel zoeken? Dat is een goede vraag want als je weet hoe je dingen snel kunt opzoeken dan scheelt dat enorm veel tijd. En je bereikt ook nog eens dat je veel meer relevante zaken vind. Hoe mooi is dat! Want met een goede zoekmachine kun je heel praktisch enorm veel informatie vinden. En omdat de hoeveelheid informatie zo enorm is, is het handig om gestructureerd je speurtocht op te zetten. Dus maak bijvoorbeeld gebruik van de juiste zoekopdrachten of "keywords". Maar dat niet alleen je kunt ook extra tekens aan je woord of zin toevoegen. Daarmee kun je bijvoorbeeld Google heel gericht laten zoeken naar een onderwerp of object. Bijvoorbeeld zoeken op een PDF bestand. Hopelijk kunnen we je met de voorbeelden onder een idee geven van wat er allemaal mogelijk is.

  1. Zoeken op een categorie

  Wat we hiermee bedoelen is dat je direct op onderwerp kunt zoeken. Bijvoorbeeld je zoekt op Hotel(s). Klik rechtsboven op CATEGORIE en daarna op HOTELS. Vul daarna je zoekopdracht in.

  Bijvoorbeeld: "texel"

  En je zult zien dat je zoekresultaten hotels in Texel krijgt.

  2. Exact zoekwoord

  Wat is een exact zoekwoord? Dat betekent letterlijk. Dus geen ruime zin van het woord maar letterlijk wat er staat. Hoe doe je dat? Zet je zoek woord tussen aanhalingstekens.

  Bijvoorbeeld: "zoekenopinternet.nl".

  Deze wordt vaak dit gebruikte om heel gericht te zoeken op internet.

  3. Titel van een website pagina

  Elke website bestaat een of meerdere pagina's. Dat zal je misschien niet zo verbazen. Maar wist je dat je ook op een unieke pagina kunt zoeken? Het zit zo, elke webpagina heeft een HTML parameter die TITLE heet. En deze geeft aan waar de pagina over gaat. Meestal zetten de beheerders of webmasters daar om SEO redenen een treffende zin neer. Makkelijk voor de bots van zoekmachines maar ook om zo maar op te zoeken.

  Bijvoorbeeld: alintitle="mark rutte"

  En ziet in de resultaten de webpagina's met de overeenkomende tekst van jouw zoekopdracht.

  4. Direct in de adresbalk van je browser

  Dat is nog eens slim zoeken! Gewoon de URL gebruiken met daarin de categorie en je keyword.

  Bijvoorbeeld: https://zoekenopinternet.nl/Hotels/search?q=texel

  En je ziet in de resultaten weergegeven hotels uit Texel .